Software Engineer fulltime


Functieomschrijving

Als ervaren Software Engineer ben je van initiatie t/m oplevering betrokken bij de projecten. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren, configureren, testen en in bedrijfstellen (op klantlocatie) van machinebesturingen (PLC systemen).


Je werkt in een multidisciplinair team van werktuigbouwers, elektro engineers en software engineers onder leiding van een projectleider. Samen met de lead engineer maak je functionele ontwerpen. Op basis van deze ontwerpen schrijf je een besturingsprogramma, dit gebeurt met behulp van standaard ontwikkeltools voor de PLC, voornamelijk Siemens S7 geprogrammeerd in structured text. Je werkt mee aan het testen van en het in bedrijfstellen van de besturingsprogramma’s. Daarnaast heb je een actieve rol in het verder opzetten van diverse standaarden en nieuwe ontwikkelingen. Een prachtige functie voor iemand die graag werkt bij een totaalleverancier in de machinebouw.


Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, richting Industriële Automatisering, (Technische) Informatica of Elektrotechniek;
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Bereidheid om 20-30 % internationaal te reizen;
 • Ervaring met PLC-systemen (bij voorkeur Siemens S7);
 • Kennis van programmeren in structured text en function blocks;
 • Ervaring met/kennis van motion en drives is een pré;
 • Ervaring met/kennis van object georiënteerd programmeren (Java/C#/C++) is een pré;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels, Duits strekt tot de aanbeveling.


Persoonskenmerken

We zoeken een kandidaat met goede communicatieve vaardigheden die inhoudelijk zijn mannetje staat. Je ziet het als uitdaging om projecten van A tot Z uit te voeren en vindt het prettig om betrokkenheid te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Je haalt energie uit het creëren van hoogwaardige en kwalitatieve producten voor je klant en werkgever. Je bent een creatief en innovatief persoon die openstaat voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.


Arbeidsvoorwaarden
Met bijna 50 medewerkers hecht Autonational Group waarde aan korte lijnen, met een informele en professionele sfeer. Samen bundelen we onze krachten en kwaliteiten om Autonational nog succesvoller te maken. Iedereen heeft direct invloed op het resultaat van het bedrijf, hierin passen gedreven en gepassioneerde collega’s met verantwoordelijkheidsgevoel.
Uiteraard is er sprake van een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie

De werving- en selectieprocedure is uitbesteed aan SPEQTR. Wil je solliciteren of heb je vragen over bovenstaande functie? Ga dan naar www.speqtr.nl of neem contact op met Ralph Jonker (Recruiter) 06-27167714 /
Autonational en SPEQTR accepteren geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Er is geen vergoeding verschuldigd indien een kandidaat wordt aangenomen, welke ongevraagd verzonden is. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Lead mechanical engineer/system architect

Als Lead Mechanical Engineer ben je een expert in het zelfstandig omzetten van ideeën (van klanten) naar technisch haalbare oplossingen en een goed werkbare machine. Dit in overeenstemming met de planning en passend binnen de financiële en kwalitatieve randvoorwaarden.

Je bent verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige engineering van de klant specifieke machines. In het offertetraject gebruik jij je deskundigheid om een beeld te vormen van de vraag en behoefte van de klant. Je maakt hier een technische specificering van.

Je vertaalt dit naar een functioneel concept met een inschatting van de benodigde tijd en inachtneming van de normen en richtlijnen qua veiligheid en kwaliteit. Je werkt deze concepten uit naar een definitief ontwerp, waarbij je nauw samenwerkt met verschillende disciplines (Software, Elektro- en besturingstechniek en Productie) en je begeleidt de andere (junior) Engineers.

Je rapporteert aan de Projectmanager en levert een bijdrage aan het coördineren van het projectplan, zodat er direct kan worden geanticipeerd op voortgang, bedrijfszekerheid en budget issues. Je bent het technisch aanspreekpunt bij prototypebouw, testen, inbedrijfstelling van de gerealiseerde ontwerpen en kan betrokken worden bij de implementatie en inbedrijfstelling, zowel intern als ook in binnen- en buitenland.

 

Wat wordt er van je gevraagd?

 • Afgeronde opleiding WO of HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica
 • Ruime ervaring met 2D en 3D CAD (bij voorkeur Co Create, OSD) en van MS Office.
 • Minimaal 8 jaar ervaring in de machinebouw of aanverwante branche, waarvan 3 jaar in een positie als senior engineer.
 • Je bent een belangrijke schakel in een projectteam en weet hoe een projectteam functioneert.
 • Gelet op het internationale karakter van de functie is actieve beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift noodzakelijk. Het beheersen van het Duits is een nadrukkelijke wens.

Interessant? Geschikt? Dan ontvangen we graag je reactie op . Voor meer informatie kun je contact opnemen met A. Kloosterman (Afd. HRM) via 0515 532325