– Autonational Group
 
T +31 (515) 53 23 25 Call me back
– Autonational Group

Career – Working at Autonational

 

Software Engineer

 

Als Software Engineer bij Autonational werk je zelfstandig en in teamverband aan het ontwerpen van hardware en schrijven van software voor klant specifieke machines. Gespecialiseerd in de High Tech industrie ontwikkelen we hier de meest innovatieve en unieke machines om maatoplossingen te bieden aan onze klanten. Deze functie eist dus een ruimdenkend en creatief vermogen om de projecten, binnen de gestelde voorwaarden, tot een realiseerbaar werkend eindproduct te maken.

Naast het ruimdenkende en creatieve vermogen, verwelkomen we hier graag iemand die tevens:

 • in het bezit is van een HBO diploma Industriële Automatisering, Informatica of Elektrotechniek;
 • minimaal 3 jaar ervaring heeft in de Industriële Automatisering als Software Engineer;
 • er voor open staat om af en toe in het buitenland te verblijven;
 • kennis heeft van Java, Siemens S7 en het programmeren van PC’s/PLC’s/CNC’s;
 • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst. Duits strekt tot aanbeveling.

 

Lead Mechanical Engineer

Als Lead Mechanical Engineer ben je een expert in het zelfstandig omzetten van ideeën (van klanten) naar technisch haalbare oplossingen en een goed werkbare machine. Dit in overeenstemming met de planning en passend binnen de financiële en kwalitatieve randvoorwaarden.

 • Je bent verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige engineering van de klant specifieke machines.
 • In het offertetraject gebruik jij je deskundigheid om een beeld te vormen van de vraag en behoefte van de klant. Je maakt hier een technische specificering van.
 • Je vertaalt dit naar een functioneel concept met een inschatting van de benodigde tijd en inachtneming van de normen en richtlijnen qua veiligheid en kwaliteit.
 • Je werkt deze concepten uit naar een definitief ontwerp, waarbij je nauw samenwerkt met verschillende disciplines (Software, Elektro- en besturingstechniek en Productie) en je begeleidt de andere (junior) Engineers.
 • Je rapporteert aan de Projectmanager en levert een bijdrage aan het coördineren van het projectplan, zodat er direct kan worden geanticipeerd op voortgang, bedrijfszekerheid en budget issues.
 • Je bent het technisch aanspreekpunt bij prototypebouw, testen, inbedrijfstelling van de gerealiseerde ontwerpen en kan betrokken worden bij de implementatie en inbedrijfstelling, zowel intern als ook in binnen- en buitenland.

  Wat wordt er van je gevraagd?

 • Afgeronde opleiding WO of HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica
 • Ruime ervaring met 2D en 3D CAD (bij voorkeur Co Create, OSD) en van MS Office.
 • Minimaal 8 jaar ervaring in de machinebouw of aanverwante branche, waarvan 3 jaar in een positie als senior engineer.
 • Je bent een belangrijke schakel in een projectteam en weet hoe een projectteam functioneert.
 • Gelet op het internationale karakter van de functie is actieve beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift noodzakelijk. Het beheersen van het Duits is een nadrukkelijke wens.

 

 

 

Commissioning Engineer

 

Als Commissioning Engineer bij Autonational ben je verantwoordelijk voor het installeren en opleveren van onze complexe machines en productielijnen bij en aan de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld en je moet het dus leuk vinden om regelmatig enkele weken van huis te zijn. Je bent allround vakman: mechanische-, besturingstechnische- en software aspecten komen tijdens het installeren en opstarten van de machines aan bod. Je kunt goed zelfstandig werken maar je vindt het ook leuk om teamverband binnen Autonational aan de ontwikkeling van de machines te werken. Je stelt je op als ambassadeur van Autonational in de gesprekken met klanten. Deze functie eist dus een flexibele geest en een allround en creatief vermogen om de projecten, binnen de gestelde voorwaarden, naar alle tevredenheid aan klanten op te leveren.

Naast deze beschreven kenmerken, verwelkomen we hier graag iemand die tevens:

 • in het bezit is van een HBO diploma Industriële Automatisering, Informatica of Elektrotechniek;
 • minimaal 3 jaar ervaring heeft in de Industriële Automatisering;
 • er voor open staat om regelmatig in het buitenland te verblijven;
 • uitstekend met klanten overweg kan en goed onder druk kan werken;
 • de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst. Duits strekt tot aanbeveling.

Ben of ken jij iemand die perfect in het plaatje van een van de bovenstaande vacatures past? Dan ontvangen we graag je reactie op hrm@autonational.com. Voor meer informatie over de vacatures kun je contact opnemen met Anke Kloosterman (afd. HRM) via 0515 532325.

Wij werken met Preferred Suppliers; acquisitie –zowel telefonisch als per email- wordt niet op prijs gesteld.

 

******************************************************************************

Finance Manager (± 24 uur per week)

Voor de Autonational Group zijn we op zoek naar een Finance Manager die zorgt voor het genereren van scherpe stuurinformatie voor de directie en andere stakeholders. De Finance Manager rapporteert aan de Managing Director.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Zorgdragen voor een goed financieel beheer (budgetbewaking en het bewaken van de liquide posities, werkkapitaal etc.;
 • Het verder inrichten en vormgeven van de financiële administratie met betrekking tot procedures, werkprocessen en administratieve organisatie;
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van maandelijkse financiële rapportages voor de directie, het management team en de afdelingsmanagers;
 • Opstellen van periodieke financiële rapportages voor externe belanghebbenden (zoals aandeelhouders, toezichthouder en banken);
 • Zorgen voor het tijdig, juist en volledig aanleveren van stuurinformatie aan alle interne en externe partijen en eindverantwoordelijk voor het operationele financieel beleid;
 • Implementeren en monitoren van de noodzakelijke rapportages vanuit de IT omgeving, het opstellen van het jaarlijkse budget en de maandelijkse forecast, alsmede het uitvoeren van verschillenanalyses;
 • Ondersteunen en adviseren van de medewerkers van de financiële administratie bij het uitvoeren van maand- kwartaal- en jaarafsluitingen, opstellen jaarrekening en begeleiden van het controleproces van de externe accountant;
 • Ondersteunen van de directie en het management bij ad hoc vraagstukken en analyses en fungeren als sparringpartner van management en directie als het gaat om financial issues;
 • Business cases voorbereiden, input geven voor investeringsvoorstellen en cashflowposities bepalen en analyseren.

 

Functie-eisen

Voor deze functie komen wij graag in contact met gedreven en enthousiaste kandidaten die beschikken over een bedrijfseconomische opleiding op HBO of academisch niveau en tenminste tien jaar relevante werkervaring.

De dienstverlening van onze opdrachtgever is complex en hoewel je niet direct specifieke ervaring hoeft te hebben in deze branche, is het wel belangrijk dat je analytisch, conceptueel en cijfermatig uitstekend onderlegd bent. Bekendheid met de systematiek van onderhanden werk is een pré. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je met de voeten in de klei kunt en wilt staan, dat je pragmatisch bent ingesteld en altijd zoekt naar nieuwe invalshoeken en mogelijkheden voor verbeteringen. Je bent niet het type “op de winkel passen” maar een echte bouwer die de financiële organisatie verder kan opbouwen en structureren. Als financieel manager is het vanzelfsprekend dat je accuraat en consciëntieus bent. Je bent in staat de business te begrijpen, een ondernemende visie te ontwikkelen en de vertaalslag te maken van de cijfers naar de business en vice versa.

Heb je interesse in de positie finance manager of wil je meer informatie? Ken je iemand die mogelijk interesse heeft in deze functie neem dan spoedig contact op met Harold Ezinga, consultant Talent in Bedrijf, 06-43629442. Wil je solliciteren ga dan naar www.talentinbedrijf.nl/vacatures/ en maak gebruik van de button “Reageren”. De gesprekken met de consultants van Talent in Bedrijf vinden plaats in Groningen.