– Autonational Group
 
T +31 (515) 53 23 25 Call me back
– Autonational Group

Career – Working at Autonational

SOFTWARE ENGINEER (fulltime)

Wegens versterking van het team en een groeiend klantenbestand zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Functieomschrijving
Als ervaren Software Engineer ben je van initiatie t/m oplevering betrokken bij de projecten. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren, configureren, testen en in bedrijfstellen (op klantlocatie) van machinebesturingen (PLC systemen).

Je werkt in een multidisciplinair team van werktuigbouwers, elektro engineers en software engineers onder leiding van een projectleider. Samen met de lead engineer maak je functionele ontwerpen. Op basis van deze ontwerpen schrijf je een besturingsprogramma, dit gebeurt met behulp van standaard ontwikkeltools voor de PLC, voornamelijk Siemens S7 geprogrammeerd in structured text. Je werkt mee aan het testen van en het in bedrijfstellen van de besturingsprogramma’s. Daarnaast heb je een actieve rol in het verder opzetten van diverse standaarden en nieuwe ontwikkelingen.

Een prachtige functie voor iemand die graag werkt bij een totaalleverancier in de machinebouw.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, richting Industriële Automatisering, (Technische) Informatica of Elektrotechniek;
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Bereidheid om 20-30 % internationaal te reizen;
 • Ervaring met PLC-systemen (bij voorkeur Siemens S7);
 • Kennis van programmeren in structured text en function blocks;
 • Ervaring met/kennis van motion en drives is een pré;
 • Ervaring met/kennis van object georiënteerd programmeren (Java/C#/C++) is een pré;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels, Duits strekt tot de aanbeveling.


Persoonskenmerken

We zoeken een kandidaat met goede communicatieve vaardigheden die inhoudelijk zijn mannetje staat. Je ziet het als uitdaging om projecten van A tot Z uit te voeren en vindt het prettig om betrokkenheid te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Je haalt energie uit het creëren van hoogwaardige en kwalitatieve producten voor je klant en werkgever. Je bent een creatief en innovatief persoon die openstaat voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Met bijna 50 medewerkers hecht Autonational Group waarde aan korte lijnen, met een informele en professionele sfeer. Samen bundelen we onze krachten en kwaliteiten om Autonational nog succesvoller te maken. Iedereen heeft direct invloed op het resultaat van het bedrijf, hierin passen gedreven en gepassioneerde collega’s met verantwoordelijkheidsgevoel.

Uiteraard is er sprake van een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactinformatie

De werving- en selectieprocedure is uitbesteed aan SPEQTR. Wil je solliciteren of heb je vragen over bovenstaande functie? Ga dan naar www.speqtr.nl of neem contact op met Ralph Jonker (Recruiter) 06-27167714 / rjonker@speqtr.nl

Autonational en SPEQTR accepteren geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Er is geen vergoeding verschuldigd indien een kandidaat wordt aangenomen, welke ongevraagd verzonden is. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

LEAD MECHANICAL ENGINEER/SYSTEM ARCHITECT (fulltime)
Als Lead Mechanical Engineer ben je een expert in het zelfstandig omzetten van ideeën (van klanten) naar technisch haalbare oplossingen en een goed werkbare machine. Dit in overeenstemming met de planning en passend binnen de financiële en kwalitatieve randvoorwaarden.
Je bent verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige engineering van de klant specifieke machines. In het offertetraject gebruik jij je deskundigheid om een beeld te vormen van de vraag en behoefte van de klant. Je maakt hier een technische specificering van.
Je vertaalt dit naar een functioneel concept met een inschatting van de benodigde tijd en inachtneming van de normen en richtlijnen qua veiligheid en kwaliteit. Je werkt deze concepten uit naar een definitief ontwerp, waarbij je nauw samenwerkt met verschillende disciplines (Software, Elektro- en besturingstechniek en Productie) en je begeleidt de andere (junior) Engineers.
Je rapporteert aan de Projectmanager en levert een bijdrage aan het coördineren van het projectplan, zodat er direct kan worden geanticipeerd op voortgang, bedrijfszekerheid en budget issues. Je bent het technisch aanspreekpunt bij prototypebouw, testen, inbedrijfstelling van de gerealiseerde ontwerpen en kan betrokken worden bij de implementatie en inbedrijfstelling, zowel intern als ook in binnen- en buitenland.
Wat wordt er van je gevraagd?
• Afgeronde opleiding WO of HBO Werktuigbouwkunde of Mechatronica
• Ruime ervaring met 2D en 3D CAD (bij voorkeur Co Create, OSD) en van MS Office.
• Minimaal 8 jaar ervaring in de machinebouw of aanverwante branche, waarvan 3 jaar in een positie als senior engineer.
• Je bent een belangrijke schakel in een projectteam en weet hoe een projectteam functioneert.
• Gelet op het internationale karakter van de functie is actieve beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift noodzakelijk. Het beheersen van het Duits is een nadrukkelijke wens.

Interessant? Geschikt? Dan ontvangen we graag je reactie op hrm@autonational.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met A. Kloosterman (Afd. HRM) via 0515 532325

 

Finance Manager

 

“Beheersing van alle financiële facetten op alle niveaus!”

 

Functieprofiel

 • Zorgdragen voor een goed financieel beheer (budgetbewaking en het bewaken van de liquide posities, werkkapitaal etc.;
 • Het verder inrichten en vormgeven van de financiële administratie met betrekking tot procedures, werkprocessen en administratieve organisatie;
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van maandelijkse financiële rapportages voor de directie, het management team en de afdelingsmanagers;
 • Opstellen van periodieke financiële rapportages voor externe belanghebbenden (zoals aandeelhouders, toezichthouder en banken);
 • Zorgen voor het tijdig, juist en volledig aanleveren van stuurinformatie aan alle interne en externe partijen en eindverantwoordelijk voor het operationele financieel beleid;
 • Implementeren en monitoren van de noodzakelijke rapportages vanuit de IT omgeving, het opstellen van het jaarlijkse budget en de maandelijkse forecast, alsmede het uitvoeren van verschillenanalyses;
 • Ondersteunen en adviseren van de medewerkers van de financiële administratie bij het uitvoeren van maand- kwartaal- en jaarafsluitingen, opstellen jaarrekening en begeleiden van het controleproces van de externe accountant;
 • Ondersteunen van de directie en het management bij ad hoc vraagstukken en analyses en fungeren als sparringpartner van management en directie als het gaat om financial issues;
 • Business cases voorbereiden, input geven voor investeringsvoorstellen en cashflowposities bepalen en analyseren.

 

Functie-eisen

Voor deze functie komen wij graag in contact met gedreven en enthousiaste kandidaten die beschikken over een bedrijfseconomische opleiding op HBO of academisch niveau en tenminste tien jaar relevante werkervaring.

De dienstverlening van onze opdrachtgever is complex en hoewel je niet direct specifieke ervaring hoeft te hebben in deze branche, is het wel belangrijk dat je analytisch, conceptueel en cijfermatig uitstekend onderlegd bent. Bekendheid met de systematiek van onderhanden werk is een pré. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je met de voeten in de klei kunt en wilt staan, dat je pragmatisch bent ingesteld en altijd zoekt naar nieuwe invalshoeken en mogelijkheden voor verbeteringen. Je bent niet het type “op de winkel passen” maar een echte bouwer die de financiële organisatie verder kan opbouwen en structureren. Als financieel manager is het vanzelfsprekend dat je accuraat en consciëntieus bent. Je bent in staat de business te begrijpen, een ondernemende visie te ontwikkelen en de vertaalslag te maken van de cijfers naar de business en vice versa.

 

Interesse?

De werving en selectie van deze functie hebben we uitbesteed aan Talent in Bedrijf. Heb je interesse in deze positie of wil je meer informatie? Ken je iemand die mogelijk interesse heeft in deze functie neem dan spoedig contact op met Harold Ezinga, consultant Talent in Bedrijf, 06-43629442. Wil je solliciteren maak dan gebruik van de button “Reageren” op de website https://www.talentinbedrijf.nl/vacatures/finance-manager/ . De gesprekken met de consultants van Talent in Bedrijf vinden plaats in Groningen.

 

Assistent inkoop en werkvoorbereiding

Autonational is een speciaal machinebouwer in IJlst die innovatieve automatiseringsoplossingen biedt aan fabricerende bedrijven.  Wereldwijd gebruiken bedrijven onze dienstverlening en innovatieve kennis om hun productie te maximaliseren tot de hoogst haalbare efficiëntie tegen de laagste kosten. Hierdoor helpen wij onze klanten competitief te blijven.

Voor de afdeling Bedrijfsbureau zijn we op zoek naar een “Assistent Inkoop en Werkvoorbereiding”.

In deze functie bereid je bestellingen van koop- en maakdelen voor en plaats je deze bestellingen bij de meest geschikte leverancier hiervoor. Je houdt bij welke goederen wanneer binnen dienen te komen en onderneemt actie wanneer goederen beschadigd zijn, niet volledig zijn of niet op tijd aanwezig zijn.

Je neemt de binnenkomende goederen in ontvangst, controleert deze nauwkeurig en zorgt dat ze op de juiste plaats of bij de juiste persoon terecht komen.

Daarnaast verzorg je de administratie die voortvloeit uit bovenstaande taken en ondersteun je de Technisch Inkoper en Werkvoorbereider met overige klussen.

We zoeken iemand die gestructureerd werkt; je bent precies op de hoogte bij welke leverancier welke bestelling ligt en wat de status is van deze bestelling. Daarnaast ben je communicatief vaardig en proactief; je schroomt niet om de telefoon te pakken en de wereld over te bellen en springt meteen in de auto als een onderdeel beter kan worden opgehaald omdat het diezelfde dag nog moet worden gebruikt.

Voor deze functie heb je het volgende nodig:

– Een afgeronde MBO opleiding of een aantoonbaar MBO werk- en denkniveau
– Affiniteit met techniek
– Een BE rijbewijs en heftruck certificaat is een pré
– Beheersing van Office Pakketten
– Beheersing van de Nederlandse taal en een basis beheersing van de Engelse taal

Interesse in deze functie? Dan ontvangen we graag je vragen of sollicitatie per mail op hrm@autonational.com t.a.v. A. Kloosterman